Igu*lee

Etusivulle
Igu*tuotteet
igu*Pieni Käsityökauppa

Kestovaipat

Lisävaipat

Vaippakuoret

Kuukautiset

Muuta hyödyllistä

Igu*tietoa
Tilaus- ja toimitusehdot
igu*Takuu
Kestoside FAQ
Vaippahuolto
CuddleBuns™FAQ
Avuksi vaippakoon valintaan
Materiaalitietoa
igu*Sauma & Neppi
International Orders
Jälleenmyyjät
Yritysinfo
igu*Verstaspuoti
Finnskog BRPul
Kuosivalikoima
Yhteydenotto
Igu*haku
 
Anna tuotehaun hakusana
Laajennettu haku
Ostoskori
Ei vielä ostoksia

Toimitus ilman kuluja!

Suomen Verkkomaksut

 


Kestoside FAQ

Tältä sivulta löydät tietoa igu*Nellyn, pestävän, kankaisen kestositeen käytöstä ja huollosta. Kestositeiden käyttö on paitsi luontoystävällinen, turvallinen ja terveellinen vaihtoehto, myös yksinkertaisen hauskaa!

Miksi kestoside?

Kestäviä, pestäviä kestoterveyssiteitä käytetään monesta syystä.
Huoli ympäristöstä on yksi merkittävä; kertakäyttöiset muovitetut siteet hajoavat kaatopaikalla hyvin hitaasti. Hajotessaan ne tuottavat kasvihuoneilmiötä kiihdyttävää metaania.

Kestoside on ihoystävällinen; ei hiostavaa muovia, ei nesteestä turpoavia geelejä tai kemikaaleja. igu*Nelly-kestositeen ihoa koskettava materiaali on pehmoista puuvillaa, samaa materiaalia kuin päivittäin käyttämämme alusvaatteet. Luonnonkuitu ei ärsytä ihoa, ei hierrä eikä tuoksu.

igu*Nelly-kestositeet valmistetaan Suomessa ja ne ovat saaneet Suomalaisen Työn liiton myöntämän Avainlippu-merkin.

Pestävän kestositeen käyttöikä on vuosia, hoidosta riippuen. Samaa sidettä voi käyttää vuosikausia, mikä säästää paitsi ympäristöä, myös kukkaroa. Kerran hankittu kestoside löytyy kaapista aina, kun tarvetta sille ilmenee.

Miten sitä käytetään?

igu*Nelly-kestositeen pinta on pehmoisaa kuvioflanellia tai laadukasta puuvillapalttinaa. Siihen on ommeltu 8-muotoinen kaksinkertainen imuosa paksusta valkaisemattomasta puuvillaflanellista.

Siteen sisällä on myös kosteuttapitävä PUL (polyuretaanilaminoitu polyesteri) joka estää läpivuodon. Siteen alapuoli on valkaisematonta  puuvillaflanellia tai värillistä puuvillapalttinaa, joka ei luista vaan pitää siteen paikallaan. Side asetetaan pikkuhousuihin kuviopuoli ihoa vasten, siteen siivekkeet taitetaan pikkuhousujen haaraosan alle ja kiinnitetään painonepeillä. Painonepit ovat pienet, eivätkä ne tunnu sidettä käytettäessä. Side vaihdetaan tarpeen mukaan.

Kuinka monta tarvitsen?

Se, miten monta kestosidettä tarvitset, riippuu paljon käyttäjästä. Vuodon runsaus ja kesto, omat tarpeet ja tottumukset siteiden vaihtovälissä sekä siteiden pesu vaikuttavat niiden määrään. Kestositeitä voi käyttää myös muiden kuukautissuojien, kuten vaikka kuukautiskupin rinnalla. Keskimääräisesti n. 6-10 sidettä riittää 2-3 päivän tarpeeseen ja pesuväliin.

 

 igu*Nelly-kestoterveyssiteitä on saatavilla myös eri kokoisissa pakkauksissa erilaisia tarpeita varten.  

 

 

Sidekoko

Sidekoko valitaan vuodon ja vaihtovälin mukaan:
  

*Pieni side vuodon pikkuhousunsuojaksi tai niukkaan  vuotoon 

   *Normaali side keskimääräiseen vuotoon ja päiväkäyttöön
   *Yöside runsaaseen vuotoon ja yökäyttöön
   *Superside erittäin runsaaseen vuotoon ja jälkivuotoon

 

 

 

Kestositeen hoito

igu*Nelly-kestositeessä on nepparit, joilla voit käytetyn siteen siististi sulkea. Pesua ja mahdollista liotusta varten side avataan. Käytetty igu*Nelly huuhdellaan kylmällä vedellä. Tämä estää paitsi tuoksuhaitat, myös tahrojen syntymisen. Purista siteestä ylimääräinen vesi pois ja kuivasäilytä pesuun saakka muun pyykin kanssa.

Käytetty side voidaan sulkea siistiksi paketiksi.

Halutessasi voit myös liottaa siteitä. Varaa siteiden liotukseen oma, puhdas astia. Lisää kylmää vettä niin, että käytetyt siteet peittyvät. Mikäli liotat siteitäsi, on liotusvesi vaihdettava puhtaaseen päivittäin. Halutessasi voit tipauttaa liotusveteen esim. etikkatilkan tai pari tippaa teepuuöljyä.

igu*Nelly-kestoside pestään 60 asteessa valkaisuaineettomalla pesuaineella. Värillisen puuvillan suosituspesulämpötila on 60 astetta, 90 asteen pesun kestävävät valkoiset kankaat. Koska siteet ovat värillistä puuvillaa, käytä värilliselle pyykille tarkoitettua ympäristöystävällista pesuainetta - annostele niukasti. Huuhteluaine on tarpeeton, lisäksi se saattaa kerääntyä siteeseen ja ärsyttää herkkää ihoa. Siteet voi pestä muun perheen pyykin kera, samanväristen tekstiilien kanssa. Jos peset kestoterveyssiteesi yhdessä tarrakiinnitteisten kestovaippojen - tai kestoterveyssiteiden kanssa huolehdi, että tarrat eivät pääse takertumaan siteesi saumauksiin. Voit myös käyttää pesupussia, joka suojaa kestositeen ompeleita rispaantumiselta.

Tahrat ovat osa elämää, myöskin kuukautisia! Mikäli kestositeeseen jää pesun jälkeen tahra, kokeile tahranpoistoon tarkoitettua saippuaa. Hiero sitä pieni määrä tahrakohtaan, anna vaikuttaa tovi, pese ja huuhtele huolellisesti. Jos tahrat kammoksuttavat, värillisessä siteessä ne näkyvät heikommin kuin vaaleassa.

Kuosittele pesty side narulle kuivumaan tai kuivaa se kuivausrummussa hyvin miedolla lämmöllä. Huomaathan, että kuivausrummutus kuluttaa tekstiiliä aina enemmän kuin narukuivatus. Siteiden kuivumisaika ei ole ongelma, joten jos aikaa on, suosi narukuivausta! Älä silitä sidettä, silitysrauta saattaa osua painoneppiin ja aiheuttaa nepin sulamisen. Säilytä siteet käyttöä odotellessa puhtaassa kuivassa paikassa.

 igu*Nellyjä varten voit tilata myös oman kätevän säilytyspussin, jossa kulkevat niin puhtaat kuin käytetytkin kestositeet.

 

igu*Nelly-kestositeitä tilatessasi saat mukana hoito-ohjeen, jonka avulla siteesi säilyvät pitkään mukavina ja kauniina.